fbpx
Forside Rejser Frøslevlejren

Frøslevlejren

Se billeder i stor

Frøslevlejren

Pris pr. person: DKK 595,-

I 1944 blev Frøslevlejren opført i håbet om at undgå, at flere danskere blev sendt til tugthuse og kz-lejre i Tyskland. Deportationerne fandt stadig sted, men Frøslevlejren var alligevel helt speciel i europæisk sammenhæng; der var ingen fødevaremangel, der herskede ingen rå overlevelseskamp blandt fangerne og tortur og drab forekom stort set ikke. Dermed lever Frøslevlejren fint op til betegnelsen ”verdens mærkeligste kz-lejr”.

Vi kører mod det sønderjyske til Hotel Frøslev Kro, hvor vi får serveret en 2-retters menu. Herefter fortsætter vi til Frøslevlejren. Straks efter ankomst skal vi høre et foredrag om lejren i årene 1944-45. Undervejs ser vi billeder og genstande fra tiden, hvor i alt ca. 12.000 fanger opholdt sig på stedet. Foredraget varer ca. en time, og bagefter er der tid til at gå rundt på egen hånd og se nærmere på de forskellige udstillinger. Museets hovedudstillinger har fokus på årene 1944-45. Her kan man bl.a. besøge en tidligere fangebarak eller se den eneste helt originalt udstyret Hvide Bus i verden. Man kan også se en udstilling om tiden efter besættelsen, hvor stedet ændrede navn til Fårhuslejren og frem til 1949 fungerede som straffelejr for landssvigere. Her kan vi lære mere om de mennesker, der, alt efter synsvinkel, blev opfattet som både helte, ofre og forbrydere. De så Fårhuslejren som et symbol på den uretfærdighed, de blev mødt af efter retsopgøret. Mange danskere ser Frøslevlejren som et stærkt symbol på dansk modstand.

Praktisk information

Afrejse dato

7 may, 2021

Opsamlingsrute C

men 1 time senere

Hjemkomst

fredag 7 maj 18:00, 2021

Inklusiv i rejsen

2-retters frokost, entré og foredrag

Ekslusiv i rejsen

OpsamlingsruteC
Svendborg v. Ærøfærgen07:00
Ringe v. p-pladsen v. OK-tanken07:25
Odense, Ørbæksvej 100 (gl. Amtsgården)07:50
Odense, Dannebrogsgade08:00
Årup, p-plads v. motorvej afk. 5508:30
Middelfart, p-plads v. motorvej afk. 58B (Strib)08:45

Bestil rejsen i dag

Udfyld nendstående formular og tryk “Gå til næste skridt” for at kunne oplyse om rejsemål, indkvartering og evt. forsikringer.

Personlige oplysninger for dig, der bestiller:

Bestil rejsen i dag

Du er ved at bestille en rejse til

Frøslevlejren

Rejse bestillingsformular (ENDAGSTURE)

1.Antal personer

Hvor mange skal i afsted? Tilføj alle rejsedeltagere med både fornavn og efternavn.

Antal personer

3.Afhentning og aflevering

Vælg, hvor du/I gerne vil stå på og af bussen. BEMÆRK: Afhentning/aflevering på egen adresse gælder kun på Fyn og koster et gebyr på kr. 100 pr. person pr. vej.

4.Øvrige oplysninger / kommentarer

Har du yderligere kommentarer?

Deltagerbetingelser

Deltagerbetingelser *

Privatlivspolitik

Privatlivspolitik *

Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.